Wie is Bart de Laat

© fotobias

Hoe ik begon

Na mijn studies Vrijetijdsmanagement (1997) en Personeelswetenschappen (2001), ben ik een aantal jaar eigenaar geweest van Mano | bureau voor maatschappelijke ontwikkeling. Vanuit Mano voerde ik zakelijke opdrachten uit in de evenementensector. Vaak ging het om geld: sponsorwerving & subsidiewerving. Klanten waren onder andere Zomercarnaval in Rotterdam, Provincie Zuid-Holland en het Rembrandtjaar in Leiden. Het was een ontzettend leerzame tijd, waarin ik veel met het bedrijfsleven in gesprek was over marketing en communicatie.

Ik voelde na enige jaren sterk de behoefte mijn aandacht te verschuiven van sales naar coaching. In een groter bedrijf, meer tussen de mensen. Ik wilde me bekwamen in het aansturen en coachen van een team van medewerkers.

Woningcorporatie en wijkwerk

Sinds 2006 werk ik bij woningcorporatie WonenBreburg, eerst als woonconsulent, later als coördinator, nu als teamleider beheer. In deze functie stuur ik 20 wijkprofessionals (huismeesters, woonconsulenten en opzichters) aan. Ik ben trots op de kwaliteit en de betrokkenheid van deze mensen. In mijn werk als teamleider geniet ik van de afwisseling tussen aansturen van een team en het werken aan de leefbaarheid in wijken. Binnen WonenBreburg werk ik ook als coach voor nieuwe medewerkers.

Bart in het onderwijs

Tijdens mijn werk heb ik altijd de verbinding gehouden met het onderwijs. Op zich niet vreemd, aangezien bijna mijn hele familie in het onderwijs werkt. Mijn ouders als HBO docenten en mijn zussen respectievelijk als docente Nederlands en als loopbaancoach in het hoger onderwijs. Het zit een beetje in de genen, zullen we maar zeggen.  Eén van de bijzondere projecten die ik op dit terrein heb gedaan, is het mee ontwikkelen van de eerste MBO opleiding voor wijkwerkers. Ook heb ik colleges gegeven op het gebied van projectmanagement en leefbaarheid.

Mijn thuis

Ik woon in Breda en ben getrouwd met Anne-Sophie. We hebben twee zoons, Jan en Jonas. Op één van de geboortekaartjes stond een tekst van de Libanese dichter Khalil Gibran: “Your children are not your children, they are the sons and daughters of life’s longing for itself”. Zoals ik in mijn werk probeer de unieke kwaliteiten van mensen tot uiting te laten komen, zo vind ik het ook een genot om de eigen ik van mijn kinderen te ontdekken.

Voor mijn ontspanning loop ik graag hard en maak ik graag foto’s met mijn Sony α35. En hoewel de tijd van wekelijkse concerten en festivals achter me ligt, luister ik nog steeds heel veel naar muziek. Eén van mijn muzikale helden is singersongwriter Bonnie ‘Prince’ Billy.

Bart als freelancer

Als freelancer breng ik mijn ervaring op het gebied van coaching, maatschappelijke ontwikkeling en ondernemerschap samen. Je kunt van mij een nieuwsgierige en positieve stijl verwachten. Vrienden en collega’s vinden het prettig dat ik goed luister en met de juiste vragen tot de kern kan komen. Ik ben betrokken bij de inhoud en gericht op het proces.

Ik ben enthousiast en betrokken. Ik stel vragen en ik luister. Ik kom snel tot de kern. Altijd hou ik het einddoel voor ogen. De ontwikkeling van mens en wijk.